Холандец е хванат на "Капитана", друсал кокаин и пренасял хашиш

Снимка: ДА Митници

На водача бил извършен тест

Лек автомобил с двама нидерландски граждани пристигнал на ГКПП „Капитан Андреево“ за излизане от страната към 14.30 часа на 1 август. Граничните полицаи направили искане за щателна проверка на колата. В хода на контролните действия митническите служители  открили в кухините на двете задни врати на превозното средство общо 121 пресовани пакета, облепени с фолио. Установено е, че 120 от тях - с общо тегло 6 килограма, съдържат вещество, реагиращо на хашиш при полеви наркотест. Съдържанието на един пакет с тегло 530 грама дало положителна реакция на кокаин, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

На водача бил извършен тест с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин. Двамата чужди граждани и наркотичните вещества били задържани в Граничното полицейско управление – Свиленград, където е образувано досъдебно производство.

Шофьорът е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково, с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.     

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK