Хиляди социалисти на митинг срещу бедността

Снимка: БСП

Хиляди социалисти се събраха пред храм паметник "Св. Александър Невски" на първомайски митинг срещу бедността. Дрон развяваше транспарант с надпис "Оставка".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде официално начало на шествието. Хилядите червени избухнаха във възторжени викове - "БСП". Някой от протестиращите носиха плакати с надписи "Болниците не трябва да бъдат търговски дружества", "Не ни превръщайте в нация от обслужващ персонал", "Качественото образование е право на всеки българин", "Не искам да съм телефонист".

Други пък призоваваха: "Не на модерното робство", "Искам бъдеще тук", "Държавна подкрепа за българското производство". Протестиращите развяваха трибагреника както и червения флаг на партията.

Шестващите, скандирайки "Оставка", продължиха по бул. "Раковски" и бул. "Дондуков".

С викове "Мафия" червеното шествие стигна до Министерски съвет. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов даде старт на митинга. Бедност и корупция бележели трите правителства на ГЕРБ.

Именно ГЕРБ ни превърнали в най-бедната страна в ЕС, по думите му. Ликвидират се болници, ликвидират се училища, заяви Паргов. България трябва да се промени, по мнението му.

Той се обяви за повече държава в икономиката. Днес всички ние искаме достоен живот, настоя Паргов. Според него изборите чукали на вратата. Вярвам, че бъдещето на България не е обречено, сподели той и настоя за промяна. С аплаузи лидерът Корнелия Нинова бе посрещната на сцената. Днес тук сме млади и възрастни, работници и служители, подчерта тя. Води ни една идея-искаме справедливост, настоя червеният водач. Светът се е променил, по думите й.

Корпорациите трупат богатства, а хората обедняват, смята Нинова. Корпорациите купуват политици, предупреди лидерът на социалистите. Властта крепяла управлението с репресия и страх.

Нека днес да изпълним призива на президента Радев и да пуснем прожекторите, поиска Корнелия Нинова. Да осветим паралелната държава, подчерта тя и се обърна към държавния глава: "С вас сме, господин Радев".

Прожекторите светнаха отвън, защото държавният департамент казал на Бойко Борисов, че управлението му е пропито от корупция. Светнете прожекторите във вашите градове и села, призова хората Нинова. Тази светлина трябвало да тръгне по цялата страна, за да се види истината. 4 милиона души живеят с под средната заплата. Но за година има нови 60 милионера. Депутатите пък не искали да се разделят с благините си.

Ние имаме нова енергия, за да продължим тази борба, подчерта Корнелия Нинова и призова : "Оставка". Българи умират по улиците, защото няма болници, опасява се тя. И в болниците умирали хора, защото нямат пари. Децата излизали неграмотни от училище. Сега властта се събуждала.

Според Нинова Бойко Борисов вече е уморен от властта. Управлението е нестабилно заради вътрешните скандали за обществени поръчки. Бойко Борисов отворил война на всичко и всички. Те ви отвориха война на вас, изтъкна соцлидерът. Управляващите виждат в народа си враг, по думите й. Искаме сигурност, високи доходи и достоен живот, настоя Нинова.

Тя е убедена, че може да бъде различно. Можем да се храним от българската земя, можем да се лекуваме, без да доплащаме, подчерта лидерът на БСП.

Те ни искат разделени и на колене, но ние сме изправени, отчете Нинова. Горди българи сме, смели българи сме и сме тук да ви кажем :"Оставка", обърна се тя към премиера. Отивайте си заедно със задкулисието, настоя лидерът на червените. Отивайте си, за да я има България, призова още соцводачът. Митингът на столетницата продължава с концерт.

 

КОМЕНТАРИ

Шоу19:24 - 01.05.2018
Ти гадино колко открадна ,,и всички комуняги
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK