Хижата на Коко Клисарски в НП "Рила" превърната в нарколаборатория и оръжеен склад, двама в ареста

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Оръжие и високорискови наркотични вещества са открили служители на дупнишката полиция в хижа, намираща се в НП „Рила“ – в землището на община Сапарева баня.

Хижата е стопанисвана от 56-годишния наркобос Николай Клисарски, познат като Коко Клисарски. Иззетото количество канабис е 14.185 кг, МДМА – 0.421 кг, амфетамин – 0.872 кг, както 1.400 кг вещества с неустановен все още вид, множество съдове и течности, благоприятстващи производството на синтетична дрога. 

Иззети са и 2 ловни пушки, пистолет „Макаров“ със заличени номера и 174 боеприпаса от различен калибър. Процесуално-следствените действия са осъществени под  прякото ръководство на прокурор от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

Задържани с полицейска заповед са 30-годишната Любомира от София и 38-годишният Костадин В. от Дупница. Той е бил нает на работа в хижата, известен е на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е.

По неофициална информация при личен обиск на столичанката, която също е криминално проявена, са намерени наркотици. 

Срещу двамата арестувани са започнати досъдебни производства в РУ - Дупница. 

Предполага се, че Коко Клисарски, Костадин и Любомира са участвали съвместно в организирането на нарколабораторията, както и в разпространението на дрогата на територията на столицата.

Дупничанинът Николай Клисарски е известен на полицията с множество противозаконни деяния, сред които преобладават престъпленията по линия на наркотиците – притежание, производство и разпространение. Многократно е осъждан, включително и за нанасяне на телесни повреди.

Срещу него има образувано дело за закана за убийство.

На 18 май 2012 г. полицаи разбиха наркодепо във вилата на Клисарски в с. Самораново. Там униформените откриха 8.87 кг марихуана, почти килограм кокаин /9.20 г/, 16.140 кг амфетамин, 1.132 кг метамфетамин, 1.598 – кристално вещество с неустановен състав, 12.5 л диетил етер, 2.5 л тулол, сярна киселина, шишета с метанол, множество шишета с различни надписи и неустановено съдържание, туби с течност и различно количество – прекурсори, 3 кашона с лабораторна стъклария и 14 листа рецепти за смесване на съставки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//