Хакери атакуваха и лондонската полиция, написаха "F**k the police"

Снимка: Infomreja.bg

Лондонската полиция бе атакувана от компютърни пирати тази нощ.

Неизвестни хакери получиха достъп до акаунта на „Скотланд ярд” в Twitter и системата за публикуване на прессъобщения, предадe БТА. Един от постовете в профила на силите на реда призовава за освобождаване на британския рапър Дига Д. 19-годишният младеж беше осъден миналата година заедно с четирима други по обвинение, че са се готвели да нападнат съперническа банда с бейзболни бухалки и мачетета.

Twitter акаунтът на Скотланд ярд има 1,22 милиона последователи. Постовете бързо бяха изтрити.  През нощта пресслужбата на институцията е изпратила и прессъобщение "F**K THE POLICE", както и други повече или по-малко разбираеми имейли.  Лондонската полиция "използва онлайн доставчик на име MyNewsDesk, за да публикува прессъобщения и друго съдържание", се подчертава в комюнике на Скотланд ярд. "Засега смятаме, че нашият единствен проблем със сигурността засяга достъпа до нашия акаунт в MyNewsDesk", добави полицията и увери, че хакерите не са получили достъп до информационната й инфраструктура.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва случая, за да отправи нови критики срещу кмета на британската столица Садик Хан, който е редовен обект на нападките на милиардера републиканец."С толкова некомпетентен кмет на Лондон улиците никога няма да се сигурни", заяви Тръмп в Twitter ретуитвайки съобщение на коментаторката Кейти Хопкинс за хакерската атака и за безопасността в Лондон./ НОВА ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK