Гърменци отвориха широко сърца за благотворителност, събраха 10 620 лв за децата сираци от общината

Снимки: Infomreja.bg

10 620 лева са събраните средства от проведения в Гърмен благотворителен Коледен базар.

В него се включиха ученици от всички училища и детски заведения в община Гърмен, както и жители от цялата община, без значение на етническа и верска принадлежност.

Гърменци  се насладиха вчера и на невероятните изпълнения на царя на македонската песен Иван Дякав, пя благотворително за инициативата„ Подай ръка”.

Така християни и мюсюлмани от община Гърмен вчера масово се включиха в благородната инициатива, която се проведе за втора поредна година под патронажа на кметът Минка Капитанова.

На площада в Гърмен, както никога до сега, се заформи най- големия и многолюден коледен благотворителен базар, който изобилстваше от всякакви кулинарни изкушения и творения на сръчните ръце на жените от гърменско.

„Днес разнасяме подаръците от за децата от детските градини в общината“, сподели в движение кметът Минка Капитанова.

Тя заяви още ,че по настояване на дарители от цялата страна, които й звънят непрекъснато, няма да затворят дарителската сметка и тя ще остане отворена поне до края на декември, за да могат всички желаещи да се включат.

В инициативата "Подай ръка" през миналата година, заедно с общинската администрация в Гърмен участваха активно училищата, детските градини, читалищата, жителите и местният бизнес.

Със събраните средства в размер на 7 958 лева бяха зарадвани в навечерието на Коледа и Нова година 46 деца сираци.

Банковата сметка за дарителската коледна кампания в Гърмен е: IBAN – BG62STSA93003390012010.

 

КОМЕНТАРИ

Даскала00:06 - 24.12.2015
Християните и мюсюлманите винаги са живеели в мир и разбирателство. Единствено политиците се опитват да ги разделят, но това няма как да стане, защото в жилите им тече еднаква кръв!!!
Селянин22:50 - 23.12.2015
Браво на децата на България! За пореден път доказаха че са по способни дори и от управляващите ни политици и депутати! Те могат да карат коли за по 300 бона но да зарадват младото нуждаещо се поколение нямат и лев! Браво на децата за труда идеята каузата още веднъж! Не е важна толкова сумата а желанието!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//