Гърмен отпразнува 155 - годишнината на своето училище

Снимки: Средно училище - Гърмен

СУ "Св. св. Кирил и Методий" е пример за толерантност и взаимно уважение

За СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гърмен Денят на народните будители беше двоен празник. Училището честваше 155 години от своето създаване!

Празнично украсената зала на читалището в Гърмен беше изпълнена от край до край. Тук бяха кметът на общината Феим Иса, председателят на Общинския съвет Али Абдиков, общински съветници, кметове на селища в общината, учители, общественици, родители…

Директорът на учебното заведение Стоян Стругов произнесе силно емоционално слово. Негови са думите: „Едно училище празнува, за да ознаменува живата връзка между поколенията и традицията! Едно училище празнува, за да покаже, че в него има млади хора, готови да продължат най-доброто от поколенията преди него! Едно училище празнува, за да докаже, че в него има знаещи и можещи, търсещи и успяващи млади хора!!!“ Директорът подчерта, че СУ „Св. св. Кирил и Методий" в Гърмен е пример за междукултурен диалог и взаимно уважение, а думата толерантност е ключова в него.

Поздравителни адреси по повод годишнината се получиха от министъра на образованието и науката Сашо Пенов, началника на РУО - Благоевград, Ивайло Златанов, председателя на Съюза на работодателите в системата на народната просвета за Благоевградска област Емил Терзийски, от кметове на населени места и директори на училища в областта.

Тържеството продължи с богата литературно – музикална програма, която извика възхищение у присъстващите. Подготвена със старание и ентусиазъм, тя представи артистичните дарования на училището, което има завидни музикални традиции.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK