Гърция отваря нова страница след края на програмата за подкрепа на стабилността

Снимка: Infomreja.bg, архив

Гърция приключи успешно тригодишна програма за подкрепа на стабилността по линия на Европейския механизъм за стабилност (ЕМС), като по този начин подсигури централните си позиции в еврозоната и в Европейския съюз.

Успешното приключване на програмата е свидетелство за усилията на гръцкия народ, ангажимента на страната за осъществяване на реформи и солидарността на европейските ѝ партньори.

По програмата за подкрепа на стабилността Гърция е получила заеми на обща стойност 61,9 милиарда евро въз основа на изпълнението на всеобхватен и безпрецедентен пакет от реформи. По тази програма беше предприет координиран подход за справяне с дългогодишните и дълбоко вкоренени структурни проблеми, които допринесоха за икономическата криза в Гърция.

Подобряващите се икономически показатели потвърждават, че макар и да предстои още работа, благодарение на предприетите мерки вече са налице осезаеми ползи от възстановяването на реда в публичните финанси, намаляването на безработицата и осигуряването на възможност за възвръщане на растежа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK