Гръцкият посланик ще говори за сътрудничеството на Балканите пред студенти от АУБ

снимка: infomreja.bg, архив

Гръцкият посланик Трасивулос Стаматопулос и политическият директор на МВнР Уляна Богданска ще говорят за  „Сътрудничество на Балканите – успехи и предизвикателства” пред студенти на Американския университет в България. Събитието се организира от Клуба по политически науки към АУБ. Дискусията ще се проведе на 18 октомври от 19.30 ч. в аудитория „Андрей Делчев” в университетския коплекс на АУБ „Скаптопара”.

Уляна Богданска е генерален директор „Политически въпроси” в Министерство на външните работи. Преди това е била временно управляваще посолството на България във Франция. Посланикът на Гърция Трасивулос Стаматопулос е дипломат с богат професионален опит, включващ постове в гръцкото външно министерство и в посолства в чужбина. От 2007 до 2012 г. е бил постоянен представител на Гърция в НАТО.

Клубът по политически науки е създаден от студенти на Американския университет в България през пролетта на 2012 г. Той е политически неутрална организация, целяща да допринесе към академичния процес и да даде на студентите възможност да се срещнат с публични фигури, с които да дискутират съврменни значими въпроси.

Този клуб събира на едно място хора, които живо се интересуват от процесите, оказващи влияние върху живота ни. Темите, които се дискутират, са разнообразни, той като политиката е свързващо звено между различни дисциплини от широк диапазон. Чрез конференции, лекции, дебати и симулации, Клубът се стреми да разшири познанията на студентите в тази област, акцентирайки върху взаимовръзката между политиката, икономиката и бизнеса в един все по-глобализиращ се свят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK