"Гробищни паркове" в Гоце Делчев се извини на сем. Канатови. Простиха ли близките на починалата за гафа с изчезналата катафалка с трупа й?

Снимка: Infomreja.bg

Директорът на Общинско предприятие “Гробищни паркове“ в Гоце Делчев - Мария Тинчева, поднесе писмено извинение на опечалено семейство.

Тичева се извини на семейство Канатови за недопустимия гаф при погребението на 77-годишната им майка и роднина - Стойна Канатова, която приживе може и да не беше придружавала шофьор да зарежда гориво на бензиностанция, но като мъртвец го напарви в деня на собственото си погребение.

„Горчилката от допуснатия гаф си остава. Поднесеното извинение не може да промени спомена от кошмарния ден по време на погребението на майка ми. Исках да съдя предприятието не за друго, а просто да разберат, че те са хората, работещи в най-тъжното общинско предприятие, че за нас -опечалените, които си плащаме за услугите, го правим за да изпратим близките си в последния им земен път подобаващо, а не по този начин, който ни бе сервиран“, каза Николай Канатов.

След консултации с негови близки приятели адвокати му е казано буквално, че ще го „отнесе“ шофьорът и безотговорността, и заниженият контрол ще си останат.

Единствената надежда на Канатов е този случай да не се повторя и да няма други страдащи и наранени хора като него.

„Просто искам този случай да бъде като обеца на ухото на работещите в “Гробищни паркове“ и да не допускат повече подобни гафове, защото, меко казано, е обидно и тъжно, а потърпевшите сме ние –данъкоплатците.“

Това сподели пред ИНФОМРЕЖА синът на починалата жена в средата на юли тази година жена.

Той каза, че лош спомен не може да бъде изтрит с едно извинение.

Категоричен е, че не желае уволнението на шофьора на катафалката, а просто да се завиши контролът и отговорностите в такива държавни предприятия.

В деня на погребението на Стойна Канатова опечаленото семейство, роднините и близките на починалата останаха втрещени от действията на шофьора на катафалката.

Служителят напусна погребалната процесия с ковчега и мъртвата жена в него.

Отишъл да зарежда гориво по града след като преценил, че няма да му бъде достатъчно наличното.

Случаят бе разказан от Николай Канатов пред репортер на ИНФОМРЕЖА дни след погребението.

Той съобщи: „15 минути чакахме шофьора на катафалката пред изкопания гроб на майка ми на гробищата в с. Добротино да докара тленните ѝ останки. В обявения час на погребението ние качихме в катафалката ковчега от ул. „Стражин“ в Гоце Делчев и процесията с погребалния автомобил, два автобуса и десетина автомобили поехме към гробищата. В един момент катафалката с ковчега и тленните останки на майка ми изчезна. Процесията с автобусите и колите продължи към гробищата, като си помислихме, че шофьорът на катафалката е решил да избърза и да откара ковчега на гроба за да бъде подготвено погребението докато ние пристигнем. Какво бе обаче учудването на нас - близките, роднините и съседите ни, когато пристигахме пред изкопания гроб. Нямаше нито катафалка, нито ковчег!“

След повече от 15 минути чакане катафалката с ковчега пристига, а обяснението на водача ѝ е, че отишъл да зареди с гориво траурното возило.

„Представям си с каква скорост се е движила катафалката на връщане и как ковчега с починалата е бил подмятан в стремежа на водача да стигне по-бързо до гробищата. Представям си и реакцията на бензинджията, който е заредил с горивото катафалката с мъртвеца. Ами ако този човек беше с по – лабилна психика и бе припаднал при вида на мъртвеца, ами ако на бензиностанцията е имало коли с хора и дечица“, коментира след погребението Канатов.

Той заостри вниманието на данъкоплатците и с факта, че е платил сумата от 416 лева за услугите на ОП „ Гробищни паркове“.

Сумата е оприличена на пладнешки обир, сранявайки я със сметките за ток, които набъбват заради добавки и придавки за реализиране на по-големи печалби от „услужливите“ дружества. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf