Гришо с чутовен жест! Дарява шампионскaта премия до стотинка на нуждаещи се дечица

Снимка: uniconbg.com

Българинът е 22- ият шампион в турнира към АТП в Лондон, който се провежда от 1970 година, а от 2009 година в лондонската зала “О2”. Общата сума, която ще получи като награда хасковлията е 2 549 000, които ще бъдат дарени до стотинка на нуждаещи се дечица.

Това съобщава бгновости. Този жест почти няма аналог. вкл. и по родните ширини. Дори вече неговия мениджър е направил предварителни сондажи къде точно ще отиде спечеленото с много пот, кръв и спортна злоба. Гришо е на рекордното за България 3- място в световната ранглиста и ще бъде там поне до началото на новата година.

Григор направи паметна победа за него и България като успя да победи Давид Гофен в британската столица Лондон. Най-добрият български тенисист спечели историческа титла, след като триумфира във финалния турнир към Мастърса.
 
Гришо триумфира в 48- ото издание и стана първият българин с този престижен трофей. На финала дебютиралият тази година в надпреварата български гении надви драматично белгиеца със 7:5, 4:6, 6:3 и записа най- големия успех в кариерата си.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK