Гришо постигна чиста победа срещу представителя на домакините в Австралия

Снимка: БТА

Чака Надал на полуфинал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с блестящото си представяне на ATP 250 турнира в австралийския град Бирзбейн. Първата ни ракета нямаше абсолютно никакви проблеми с достигането до полуфиналите, след като постигна чиста победа с 6:1, 6:4 срещу представителя на домакините Ринки Хиджиката, съобщава Топспорт.

22-годишният опонент нямаше сериозни доводи срещу нашия Григор, като записа девет непредизвикани грешки.

Димитров рано си подсигури отличната преднина в срещата, след като проби Хиджиката още във втория и четвъртия гейм на първия сет. Упражнението се повтори и в началото на следващия сет, след което поставеният под №2 в надпреварата методично наложи своята воля за крайния успех.

Така Гришо взе скалпа на трети опонент в Бризбейн, като походът му стартира с обрат срещу Анди Мъри, а след това продължи и с триумф над Даниел Алтмайер.

Оттук насетне, за Григор Димитров става повече от интересно. Потенциален негов съперник на полуфинал може да бъде испанската легенда Рафаел Надал. По-късно днес завърналият се след повече от година травма ибериец ще се премери сили с Джордан Томпсън от Австралия на четвъртфиналите. А това ще му даде възможност за голям мач с първата ракета на България, като в този случай Димитров може би дори ще бъде и в ролята на фаворит.

За полуфиналите на АТР 250 турнира в Бризбейн се класира и поставеният под №1 Холгер Руне, който в място за финал ще се изправи срещу Роман Сафиулин на 6 януари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK