Григор Димитров извоюва историческа победа на Олимпиадата

снимка: flickr.com

Григор Димитров започна по най-добрия начин дебютното си участие в Лондон 2012 и стана първият български тенисист, който е печелил среща от Олимпийските игри.

Гришо успя да се наложи над Лукаш Кубот със 6-3 7-6(4) и така продължава в следващия кръг на тенис турнира, който се провежда на кортовете на Уимбълдън.

Хасковлията успя да се измъкне от няколко трудни ситуации в своя първи сервис гейм, но след това веднага постигна пробив в подаването на поляка.

При 5-3 в полза на Гришо, той показа завидно спокойствие и въпреки, че изоставаше с 15-30, задържа гейма, в който сервираше и така спечели първия сет без особени трудности.

Втората част обаче започна много лошо за българина, който изоставаше с 0-3, но показа борбен дух и силно желание за победа, а при 3-5 дори върна пробива на поляка.

В крайна сметка победителят в този втори сет трябваше да се решава в тайбрек. Димитров започна уверено и поведе с 5-2, а малко след това имаше възможност да реши и мача в своя полза.

Той се възползва по най-добрият начин от нея и след 79 минути игра на корта в Лондон си осигури победата в своята първа изява на Олимпиада.  

В следващит кръг 21-годишният българин ще се изправи срещу победителят от мача между Михаил Кукушкин и намиращият се под 14-ия в света Жил Симон, срещу когото Гришо все още няма победа.

За всички, които предпочитат тениса пред формула 1 новини, в понеделник ще могат да гледат вторите мачове на Цветана Пиронкова и Димитров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK