Грейнаха коледните светлини на елхата в Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Пламъка на идващите празници запалиха артистите от „Bright eye”

Броени дни преди Рождество Христово красивата елха събра в центъра на Кюстендил стотици в очакване коледните светлини на Кюстендил да заблестят.

По традиция Професионалният духов оркестър постави началото на коледно-новогодишните празници.

Пламъка на идващите празници запалиха артистите от „Bright eye”, но искрата на идващото ново запали кметът на община Кюстендил – инж. Огнян Атанасов.

След огнения пърформънс на „Bright eye“ коледното дърво в Кюстендил светна в целия си блясък.

Кметът инж. Атанасов се обърна с благодарност към всички изпълнили площад “Велбъжд” тази вечер. Специално благодари и на двама работници в отдел “Култура”, които са зад кулисите и години наред се грижат за коледното настроение - това са Евгени Паунов и Георги Бенгаров.

“Едни хора, които са над 70 години и отново се погрижиха цялата украса да я има. Смятам, че всичко тръгва от малките неща, от малките хора с големи сърца, затова поклон и благодаря ви!”, благодари кметът.

„И въпреки че звездата на елхата най-отгоре е решила да се наклони и може би пак ще го направи, това няма да ни спре да направим мечтаната Коледа в Кюстендил, това ще го направим всички ние кюстендилци, когато сме заедно. Идва Рождество Христово, празниците, когато се прибират вкъщи всички от близко и далеч. Празниците, в които къщите със загасени лампи се превръщат в уютни домове. Надявам се тези наши съграждани да видят новото начало в Кюстендил и да решат да останат тук през цялата година и да бъдем заедно, както сме сега на площада. Благодаря ви, весели празници!“, каза кметът инж. Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK