Гранични полицаи от Кюстендил почетоха празника си

снимки: ОД МВР - Кюстендил

Служителите на РД “Гранична полиция” – Кюстендил почетоха професионалния си празник с Ден на отворените врати, поднасяне на венци и цветя на Паметника на загиналите граничари, посещение на граничната музейна сбирка и демонстрация на Мобилната гранично-полицейска група  на РДГП – бяха задържани нарушители на държавната граница, а граничарското куче Абай заслужи аплодисментите на гостите с “професионална” реакция.

Сред гостите на служителите от РД ГП – Кюстендил бяха областният управител на Кюстендил Владислав Стойков, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, клуб Граничар “Вергил Ваклинов”, ученици от село Ябълково и Пето основно училище в Кюстендил.

По случай професионалния празник награди получиха: Росен Стоименов, началник сектор в РДГП  - обявяване на благодарност от министъра на вътрешните работи; началникът на група АО Мариана Стойкова бе наградена с обявяване на благодарност от главния секретар на МВР; с обявяване на благодарност от директора на ГД ГП главен комисар Захарин Пенов бяха наградени двама служители, от директора на РДГП – Кюстендил комисар Васил Демиревски бяха наградени 26 служители. Повишени в степен на категория  са  31 служители от РДГП – Кюстендил.

Тази година се навършват 125 години от паметната 1887 г., в която министър-председателят и министър на вътрешните дела на Княжество България Стефан Стамболов внася в Народното събрание законопроект за Закон за пограничната стража, обнародван в Държавен вестник, № 145 на 22 декември 1887 г.

В историята на граничната охрана са останали имената на поколения служители, работили за опазване целостта на страната и защита на нейните граници.

 

снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK