Гражданска защита свали от покрив 130-килограмова жена с инсулт

снимка: infomreja.bg, архив

63-годишна жена, получила инсулт на покрив и тежаща към 130 килограма, бе свалена и транспортирана до МБАЛ-Благоевград с помощта на „Гражданска защита”.

Куриозният случай станал в кооперация на ул. „Хайдукови” срещу Аквапарка.

Вчера след обяд Надка П. се качила на тераса на покрива на кооперацията, за да си прави слънчеви бани. Към 15.30 часа обаче й прилошало и се обадила за спешна помощ. Мястото било труднодостъпно поради особеността на сградата, построена в скат.

Лекар от ЦСМП направил инжекция с „флурантрил” на Надка и се прибрал.

Към 18.30 същия ден обаче на 63-годишната жена отново й прилошало, този път не могла да помръдне. Свалянето й и транспортирането до Спешно-приемно отделение било невъзможно заради тясното стълбище и свръхтеглото на пострадалата жена.

След консултация със съответните служби към 19.30 часа на мястото е извикан специализирания автомобил на РС ПБЗН-Благоевград, или бившата вече „Гражданска защита”. Спасителите се качили при Надка, сложили я на носилка, като я обвързали с колани, за да не се изхлузи от нея.

С помощта на съседи и спасители пострадалата жена е свалена до линейката и транспортирана до спешното отделение. След направените й изследвания Надка П. е приета в отделението по неврология с диагноза „инсулт”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK