Граждани поискаха от Камбитов да спаси "Райската градина”

снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов се срещна днес с представители на Инициативния комитет за опазване на „Райска градина” в областния център. По време на срещата бе обсъден въпросът за строящата се сграда върху част от градината, което предизвика ответната реакция на жителите в района.

В разговора с д-р Камбитов стана ясно, че членовете на комитета разбират законосъобразността на строежа, който е получил разрешение през 2010 година, но изискаха по стриктен и детайлен контрол за бъдещи подобни проекти. Те се запознаха и с резултатите от проверката по казуса, които показват, че всички строителни книжа и разрешения са получени през миналия управленски мандат, както и за невъзможността сега кметът еднолично да отмени всички документи.

Д-р Камбитов изтъкна, че от края на 2011 година се спазват всички правила за публичност и прозрачност, като изискванията за публични обсъждания се покриват всеки път, когато закона го изисква. Той сподели, че сегашното ръководство винаги се стреми да се постига широк обществен консенсус при вземането на важните и значими решения за бъдещето на града.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//