Горският служител, намерил Мехмед, ще бъде награден от ЮЗДП

Снимка: Infomreja.bg

Муртаза Клечов ще бъде награден за проявените човещина и благородство

Горският стражар към „ДГС Якоруда” Муртаза Клечов, който откри малкия Мехмед в гората край с. Бунцево, ще бъде награден за проявените човещина и благородство.

Това съобщи директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, който изразява личната си благодарност и уважение към горския служител за достойната постъпка в извънредна ситуация.

Вчера, докато изпълнява служебните си задължения в поверения му охранителен участък, Муртаза едва ли е предполагал, че ще се окаже на точното място в точното време и така се превърна в герой на деня и спасител на изгубеното момченце и семейството му. 

Мъжът е с дълъг професионален стаж в системата на горите, а от 28 г. е стражар в териториалното поделение на ЮЗДП в Якоруда. 

Снощи, веднага след като даде показания пред полицията, Муртаза говори и пред медиите.

„Аз бях със служебната кола, когато намерих детето. То е в добро състояние, по това време стоеше на пътя в гората. Слязох, облякох го с моето яке, обух го с чорапи. Не мога да кажа, че детето беше уплашено, казах му ела да те снимам за мама, засмя се, дойде към мене и се изплези“. Това обяви горският служител.

По негови думи момченцето е било в добро състояние и без видими наранявания. Той казва още, че след като намира Мехмед го качва в колата и го откарва в полицейското управление. „Детето нямаше обувки, беше само по тениска и розови гащички. Беше леко мръсничко“, коментира още пред журналисти Клечов.

Той не изключва възможността малкият Мехмед сам да е стигнал до гората на съседното село, тъй като е имал наранявания по ръцете. Разстоянието, което е преминало детето, е около 2 км горски терен.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимките, които Муртаза, е направил на детето

КОМЕНТАРИ

Ахмед18:12 - 26.09.2020
Щастлив край.Клечов да бъде награден от президента с орден за храброст първа степен с мечове!Оставете Муртаза на мира бе хора,да не е хванал турски шпионин,съвсем ще го развратите?!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK