Горещ юли: НАП, хак, пръс-пръс, Гешев, Слави

Снимка: НАП

Критичен обзор на събитията през изминалия месец

Юли се оказа така горещ месец – от към метерология и други летни страсти.

Уж ваканционно, а средата на лятото е по-работно за множество институции.

Трите основни събития, бележещи жаркия юли безспорно са: НАП, чумата и Гешев.

Започваме отзад напред, защото в края стана най-интересно.

Първо, чумата засегна множество стопанства в различни области в страната. 100 000 прасета не стават за мезета, плачат се хората, а клането можем да сравним с Вароломеевата нощ, но уможена по 30.

Слави Трифонов пък се закле, че ще се справи с чумата, но не свинската.

Чист от заразата си тръгна шефа на Антикорупционния фонд, а от един друг фонд – този на земеделието, си отидоха още петима, начело с началника. Били помагали на Миню Стайков да си изкара парички.

Криминалното не спира до тук. Главата на тялото, наречено прокуратура, се оказа само една – Гешев няма конкуренция. Казано иначе – той е уникат, перла с короната.

И сега за великата излагация – НАП! Господи, какъв скандал. Спрямо статистиката българите сме под 7 млн. – демек клоним към отличен 6. Изтеклите данни са на 5 млн. -демек хакнаха ни държавата.

Първо беше руски хакер (В Русия съм, казва се в един лаф), после дойде Кристиян Бойков (не, не е роднина на премиера) и в края шефа на Крис отиде в ареста. Не иска да дава „вълшебните думички“ и не стига тая наглост, ами и хакнал пръскачките пред парламента, за да си пръска 240 човека вътре. Не сме сигурни за Пеевски, защото слухове казват, че той не ходи на работа.

Най-голямата трагедия беше, че Галя Димитрова – шефката на НАПиЛийкс, си прекъсна почивката. Тежко решение било, но дългът я зове.

Няма как да не подчертаем, че Галя не иска и оставката да си подаде. Трябва да се учи от попадналите в аферата „Апартаментгейт“, която в последния ден от юли се възобнови.

На кантар е кое е по-страшно – загробването на хилядите прасета или изтичането на данните в НАП… Изводът е, че „НЕма таква държава“, както Слави си кръсти партията.

Смело вървим обратно – към началото на месеца, когато трафикът на Кулата се укроти. Ама те хората се притесниха заради НАП и забравиха за „Епимено“.

Трагедията е друга, че едно дете бе хвърлено от мост в Габрово. Незаслужило съдбата си, защото каквото и да се случва в държавата, няма нищо по-ценно от нейните най-малки граждани. Дано те поправят и пръскачките, и компютрите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK