Горчива загуба за Детелин Далаклиев

снимка: Reuters

Капитанът на българския национален отбор по бокс Детелин Далаклиев отпадна от летните олимпийски игри и остава без медал.

Нашият състезател загуби своя 1/4-финален мач в категория до 56 килограма срещу представителя на домакините Люк Кембъл с 15:16 точки, след като водеше преди началото на третия рунд, пише
gol.bg.

Първият рунд започна с мощен удар на Кембъл, след това Детелин започна да се движи повече и успя да респектира опонента си. Към края на партията британецът отново се отличи с ляв прав, но нашето момче контраатакуваше и в края се оттегли на почивка с минимален аванс от 4:3 точки.

В средата на втория рунд българина направи феноменална серия от две леви и едно дясно кроше, в които като че ли изкара от релси своя противник.

Все пак опитният Люк Кембъл не се предаде, отговори моментално с ляв прав, но веднага след това получи ново кроше. Нов десен прав на Кембъл оформи цяла поредица от силни атакуващи изяви и на двамата боксьори.

Правеше впечатление, че и двамата състезатели залагат на атаката, макар да разполагат и с отлична защита. Логично партията завърши наравно - 5:5 точки.

Опрян до стената, Люк Кембъл се хвърли в ожестчена атака в началото на третия рунд, но получи мощен удар в брадата от нашия национал. В средата на партията Далаклиев изгуби равновесие и след изправянето си получи неприятен удар.

Трийсетина секунди преди края на рунда българинът заложи на защитата и получи два неприятни удара. След това той контраатакува, нанесе кроше, но получи нов удар. Така с краен резултат от 16:15 точки Люк Кембъл победи българския боксьор.
/gol.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//