Гоцеделчевци се срещнаха с писателката Бойка Асиова

Снимка: Infomreja.bg

Поводът - новата й книга "Благ мехлем"

Гоцеделчевските ценители на художественото слово винаги посрещат с желание писателката Бойка Асиова. Вчерашната среща с нея отново го доказа.

В залата на читалището бяха дошли хора от различни поколения – от възрастни пенсионери до ученици. Всички с интерес изслушаха краткото, но съдържателно слово на поета художник Николай Маринов, който сподели свои впечатления от творчеството на авторката. Той се спря предимно на нейния автентичен език, който „влиза в кладенеца на времето“. „Вече 30 години аз се удивлявам на нейната словесна изящност. Тя събужда миналото и му дава възможност да живее в настоящето“, продължи Николай.

Видимо развълнувана от срещата, Бойка Асиова призна, че отдавна е развила „сърдечна слабост към Гоце Делчев“. Тя сподели също, че е ненаситна и благодарна на тези срещи. Колкото до езика на творбите си, подчерта, че не пише на диалект, а иска да запази „изначалното слово българско“.

В непринуден разговор с аудиторията писателката разказа свои спомени от детството и младостта си, както и впечатления от пътувания извън страната. А за героите в творбите си посочи, че са „стъпили на здрав корен“, макар при създаването им да е използвана и художествена измислица.

„Имам късмет с роден край и с интересни хора“, каза в заключение Бойка Асиова.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK