Гоце Делчев ще участва в инициативата „Да изчистим България за един ден”

снимка: Община Гоце Делчев, архив

Община Гоце Делчев ще се включи и тази година в инициативата „Да изчистим България за един ден”, която ще се проведе на 20 април /събота/. В инициативата могат да вземат участие всички, които желаят, а община Гоце Делчев отправя апел повече граждани да се включат, за да може със съвместни усилия да направим нашето населено място по-чисто и красиво.

Във връзка с инициативата „Да изчистим България за един ден 2013”, в община Гоце Делчев е сформиран работен екип, който ще координира действията по организационното и техническо обезпечаване на събитието. Всички учебни и детски заведения, фирми, институции и граждани, които искат да се включат, трябва да ни уведомят своевременно за материалите, които ще им бъдат необходими за почистването, както и за конкретното място, което искат да почистят. Община Гоце Делчев има готовност да предостави на всички желаещи чували и ръкавици, както и да организира извозването на събрания боклук по време на почистването.

Освен участие в инициативата „Да изчистим България за един ден”, община Гоце Делчев и тази година организира традиционното пролетно почистване, което се прави преди Великденските празници. Тази година то ще се проведе във времето от 22-ри до 30–ти април. Целта и на двете инициативи е да се ангажират жителите на общината да почистят своето населено място и да останат съпричастни към опазването и поддържането му.

За контакти и въпроси, свързани с предстоящите инициативи за почистване, се обръщайте към Живка Николова – еколог на община Гоце Делчев на телефони: 0888 006 080, вътр.220 и 0887 223 391.

За вдигане и извозване на събраните отпадъци на разположение ще бъдат фирмите, занимаващи се със сметоизвозване. Телефони за връзка с тях: фирма „Шеле” - 0888 896 407; ЕТ „Руска Петрова - Екогруптранс” - 0899 452 550, фирма „Астер-С” - 0894 616 360; 0751/610-31.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK