Гоце Делчев е домакин на IVX Национална сесия на детските парламенти

Хотел "Неврокоп", снимка: infomreja.bg, архив

Гоце Делчев ще бъде домакин на IVX Национална пролетна сесия на българските детски и младжки парламенти, която ще се проведе от 20-и до 23-и март. Тази година форумът ще премине под надслов „Защо да остана в България!?“.

Официалното откриване на сесията ще бъде в четвъртък от 14 часа в залата на хотел „Неврокоп“. Предвидена е лекция на тема „Какво е да си български младежки делегат?“, която ще изнесе Илина Симеонова – представител на Дружество за ООН в България.

Ще бъде представена Международната награда на херцога на Единбург, която е програма за личностно развитие на млади хора, съчетаваща практически опит и развиването на умения, в резултат на което младежите стават отговорни граждани на света.

„Наградата“ ще бъде представена от Любомира Велчева - директор на Фондация "Международна награда на херцога на Единбург - България " и от Александра Мирчева (PR).

„България си струва!” – така е озаглавен интерактивен следобед с екип на сайта „Българска история”. Ще бъдат представени чрез видеоклипове историите на емблематични личности, а също и събития от миналото в контекста на настоящето. В 18,30 часа участниците в сесията ще се отдадат на „римски удоволствия“ в закрития минерален басейн в Therma Vitae - Профилакториум Огняново.

В петък програмата продължава със среща-дискусия „Да успееш в България“ с фотографа Мая Къркаличева. Веднага след това собствениците на фирма за сладолед Евгени Лишев и Венцислав Саботинов ще разкажат за своите проекти по европейски програми.

В сесията ще участват още Християн Даскалов - председател на студентските съвети в България, Станислав Димов- журналист от в-к „Телеграф“, Теодора Зарева – член на сдружение "Тук-Там" и учител в инициативата "Заедно в час".

На форума ще бъде представена НПО „Бъдеще сега“ и ще бъде организиран дебат „А сега накъде“.

Пролетната сесия на детските и младежките парламенти ще бъде закрита с представяне на новата програма на ЕС за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм +“. Нейните цели са повишаване нивото на ключовите компетенции и умения на младите хора,  насърчаване на участието в демократичния живот на Европа и пазара на труда, активното гражданство, междукултурния диалог, социалното  включване и солидарността.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK