Гоце Делчев - в очакване на Рождество Христово!

Снимка: Infomreja.bg, архив

И тази година площад „Гоце Делчев“ в едноименния град ще грейне в коледна премяна. По традиция празнично украсен ще бъде величествен бор до паметника на героя – патрон на града. Тържественото запалване на коледните светлини ще стане на 6-и декември (четвъртък) в 17 часа.

По традиция коледното настроение ще се пренесе и в Градския парк. Началото на конкурса за най-атрактивно украсено коледно дръвче в парка е на 10-и декември (понеделник), а финалът – на 21-ви декември. Внимание – наградният фонд за конкурса е 700 лева!

За пореден път в навечерието на Рождество Христово Школата по пиано към НЧ „Просвета - 1865“ ще изнесе концерт. Всички, които желаят да чуят възпитаниците на госпожа Людмила Куртова, могат да сторят това на 14-и декември (петък) от 17.30 часа в малката зала на читалището.

"Коледа с китара“ – така е озаглавен концертът на маестро Огнян Вълев и неговите ученици. Той ще се състои на 17-и декември (понеделник) от 18 часа, също в малката зала на читалището.

В програмата за празниците не са забравени и любителите на футбола. Специален коледен турнир по футбол за „Купата на Гоце Делчев“ ще се проведе от 17-и до 24-и декември в спортната зала „Арена Неврокоп“. Стартът на турнира ще бъде даден в 18 часа на 17-и декември.

Кино „Парадизо“ отново прави жест към малките зрители. Този път с безплатни прожекции на коледен филм за тях. Начало – 10.00 и 14.00 часа на 18-и декември (вторник).

Празничната програма продължава с конкурс за най-красива сурвачка. Той ще се състои на 19-и декември (сряда) от 14 часа в Общинския исторически музей.

Беседката на Градския парк е мястото, където ще бъдат наградени победителите в конкурса за най-атрактивно украсено коледно дръвче, а времето – 21-ви декември (петък) от 12 часа. На същата дата от 14 часа в спортна зала „Неврокоп арена“ (лоби бар) ще бъде обявен Спортист на годината.

Не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем празнично настроение с коледната програма на Община Гоце Делчев!

 

Коледен афиш: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//