Гл. комисар Джартов изпрати българския модул за гасене на пожарите в Гърция

Снимки: МВР

Той им напомни да се пазят, за да се върнат живи и здрави и им пожела успех в тежката задача

Директорът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов изпрати колегите си, които ще се включат в гасенето на възникналите големи горски пожари в Р Гърция. Той им напомни да се пазят, за да се върнат живи и здрави и им пожела успех в тежката задача, съобщават от пресцентъра на МВР.

Джартов уточни, че искането за помощ от гръцка страна е постъпило вчера и главната дирекция реагира незабавно с формирането и изпращането на екипи по силата на Европейския механизъм за гражданска защита.  „Колегите са подготвени за гасене на горски пожари и имат готовност за справяне в такива ситуации“, допълни той.

Българският модул за наземно гасене на горски пожари с автомобили отпътува за Гърция днес, минути след 16 часа от района на гр. Кърджали през ГКПП „Маказа. В състава му влизат 5 пожарни автомобила, 2 микробуса, оперативен автомобил и 36 пожарникари от РДПБЗН – Кюстендил, Благоевград, Габрово, Шумен и СДПБЗН.

Ръководител на екипа е директорът на РДПБЗН – Благоевград комисар Валентин Христов Василев, а заместник ръководител е главен инспектор Радослав Стефанов от Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Габрово.

Очаква се българските пожарникари да подпомогнат гръцките екипи за наземно гасене в района на Александропулис.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK