Гимназията по селско стопанство в Разлог отпразнува 50-ия си юбилей

снимки: Община Разлог

Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог отпразнува своя 50-годишен юбилей. Събитието събра настоящи и бивши учители и ученици. Директорът на гимназията инж. Иван Аврамов награди с юбилеен плакет бивши директори на училището.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев поздрави инж. Иван Аврамов, учителите и учениците, като сподели, че ПГ по МСС заема изключително голямо място за развитието на общината. „Това училище държи връзката на човека със земята и природата”, каза инж. Герчев. Той допълни, че ще продължи да подкрепя всички училища на територията на общината. 

„Юбилеите са нещо прекрасно. Те са романтичното връщане към началото, те са вратата към бъдещето. В забързания свят на ежедневието и обърканите човешки ценности днес училището е духовност и познание за младите. То е творец на личността, на гражданите и двигатели на човешкия прогрес. ПГ по МСС вече 50 години има своята мисия - образова и подготвя за житейска и професионална реализация хиляди ученици”, каза в своя поздрав директорът инж. Иван Аврамов

Учениците от ПГ по МСС показаха своите таланти, като пяха и танцуваха пред публиката. Поздрав по случай юбилея на училището оправиха и малчуганите от ОДЗ - Разлог.

На тържеството по случай 50-годишния юбилей присъстваха и представители на Министерството на земеделието и храните, на Регионалния инспекторат по образованието, председателят на ОбС – Разлог д-р Мария Копанарова, зам.-кметът по социални дейности в Община Разлог – Венцислав Гърменов, жители и гости на Разлог.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK