Гимнастичките от „Левски-Триадица“ са големите финалисти в I турнир „Купите на кмета на община Благоевград“

Снимки: Община Благоевград

330 грации се бориха упорито за достигането до финала в Първия турнир по художествена гимнастика „Купите на кмета на община Благоевград“.

Те се състезаваха в три категории. Девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени ансамбли. Много оспорвано бе състезанието и в индивидуалната надпревара с уреди  лента, обръч, топка и въже.

В категория Младша възраст  наградата за първо място взеха „Левски-Триадица“, второ място - Академик, трето - „Левски” София, а четвърто и пето бяха за „Велбъжд“ - Кюстендил, и Дунавска ЦСКА.

В категория старша възраст, първо място спечелиха грациите от клуба по художествена гимнастика „Левски“ София, а второ място бе за талантите от „Велбъжд“ Кюстендил.

В група жени ансамбли за купата се наредиха на първо място „Левски-Триадица“, след това „Левски Илиана“  и на трето място „Левски“ София. 

Специална награда за успехите си получи и отборът на „КХГ „Пирин“.

Сред официалните гости на първия турнир "Купите на Кмета на община Благоевград" бяха Нешка Робева-президент на клуб по художествена гимнастика "Левски" София и ансамбълът на националния отбор на България по естетическа гимнастика. Отборът представи своите съчетания, с които  ще представя България на Европейското първенство в София.

 Стотици гости на събитието, станаха свидетели на талант, синхрон и красота.

Първият турнир „Купите на Кмета на община Благоевград“ бе организиран съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и Българска федерация по художествена гимнастика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK