Гешев призова пернишки прокурор, чийто син е обвинен за побой, да подаде оставка

Снимка: Infomreja.bg

По думите на обвинител номер едно родителите носят наказателна отговорност за своите деца

Главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, баща на обвинения за побой Васил Михайлов.

Това,  пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът. 

С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност.

Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов. С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности, се посочва още в изявление на главния прокурор, публикувано на сайта на Прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK