Гешев пред ДПС: Без диалог между властите няма как да се постигне резултат

Снимка: Infomreja.bg

„За реформа в съдебната система много политици говорят, но малко действат”, смята Мустафа Карадайъ

За реформа в съдебната система много политици говорят, но малко действат. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на срещата с главния прокурор Иван Гешев, която се провежда в Народното събрание. Разговорите са във връзка с писмо, което обвинител номер 1 изпрати до всички депутати от 48-ия парламент във връзка с необходимостта от дебат за провеждането на правна реформа.

По думите на Гешев без диалог между властите няма как да се постигне резултат. Той добави, че разделението на властите означава и взаимодействие между тях.

Карадайъ коментира, че властта и властите трябва да са в услуга на бизнеса и гражданите, а да не са „бухалка“, както е в последните години. Той добави, че трябва да се спазват правата и свободите и заедно с това да се прилага законът, а не едното да бъде за сметка на другото.

На въпрос дали има анализ за резултатите от закриването на спецправосъдието - как се е отразило на обществото, на съдебната система и на нивата на престъпността, отправен от Хамид Хамид, главният прокурор заяви, че след 10 ноември се очаква някакъв предварителен анализ за това, което се случва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK