Гешев „натисна бутона ENTER“, Борисов и Карадайъ ни лук яли...

Снимка: Infomreja.bg

Лидерите на ГЕРБ и на ДПС коментираха думите на главния прокурор

Диалог през медиите. Гешев „натисна бутона ENTER“ и за 5 мин. „взриви“ НС, в което се провеждат срещите между ГЕРБ и останалите партии за съставяне на кабинет.

Лидерите на ГЕРБ и на ДПС коментираха думите на главния прокурор, който „хвърли ръкавицата“ основно към партията на Борисов.

Какво си казаха тримата – Борисов, Гешев и Карадайъ, вижте:

Гешев: Всичко започна преди месеци. Тогава получих завоалирано предложение от лицето Бойко Методиев Борисов да стана посланик в Израел или Турция или да имам кариера в ГЕРБ. Явно тогава е започнала организацията на всичко това.

Борисов: Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Посланиците се назначават от президента.

Гешев: Мой приятел, близък до ГЕРБ, ми се обади и каза, че притеснен Борисов се е обадил и попитал къде е семейството ми. Семейството ми беше в една приятелска държава, подпомогнато от приятелска прокуратура. Това го подцених.

Борисов: Обадил съм се на Иван Гешев, когато стана атентатът, за да изразя загриженост и съчувствие към семейството му, защото този, който си позволи да плаши семейството, той е боклук. 

Гешев: Аз ще довърша мандата си, защото за мен има едно значение – гражданите да имат сигурност и е време да бъде изметен политическият боклук.

Борисов: Да наречеш избраниците на народа политически боклук, това не е коректно.

Гешев: Обади ми се мой познат от провинцията, който е близък до ГЕРБ. Сподели ми, че разтревожен му звъннал Бойко Борисов да пита къде е семейството ми. Семейството ми е в една приятелска държава, подпомогнато от една приятелска прокуратура към този момент. Борисов посъветвал да спра да говоря, помислих, че нещо му става на тоя човек.

Борисов: Нямам никакво обаждане на човек от провинцията.

Гешев: Получих послание, че ако до 10 ч. не си подам оставката, някой ще натисне копчето „ENTER“. Беше неподписано и мога да предполагам. Когато се убедя от кого е, ще ви уведомя.

Борисов: На нито един прокурор не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения. 

Гешев: Учудва ме позицията на ДПС, защото те винаги са имали принципна позиция, и са оставили у мен впечатление, че не взимат безпринципни решения, които в етичен аспект може да граничат с предателство.

Карадайъ: Предателство към кого? Към него? О, тогава имам какво да кажа: Онова, което няколко години вие се опитвате да правите като интерпретация, когато ДПС има определена позиция, значи - може би произвежда и такива резултати. ДПС - обърнете се назад и погледнете - когато сме говорили за реформи в съдебната система, когато е имало политически оценки към независими органи и власти в държавата, чието разделение е гарантирано от Конституцията, при нас позицията винаги е била принципна и сме се стремили да се водим от нея. Обикновено някои от вас, които са се опитвали да правят определени внушения в публиката, и са се опитвали да ги персонализират. Явно някои от персоните пък са ги възприемали не като принципни позиции в защита на държавността, а персонални. Тук не става въпрос за персонални оценки. Ние сме тези, които трябва да направим съдебната реформа, включително и с промени в Конституцията, добави още лидерът на ДПС. Компетентният орган е ВСС, а НС само определя правилата и законите, и избира част от него. Но дотолкова са правомощията му. Всичко друго е опит за внушение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK