Вандалските прояви на учениците в Благоевград зачестяват, институциите го обсъдиха

Снимка: ОбС

На срещата присъстваха още и кметовете на кметства, директори на училищата

Заместник-председателят на Общински съвет Благоевград, Георги Иванов, присъства на работна среща инициирана от ръководството на ОДМВР- Благоевград, а поводът бе наличието на редица проблеми по въпроси свързани с поведението на младите хора на територията на Общината, вандалски прояви, неспазване на обществения ред и необходимостта от координация между всички отговорни институции.

В сградата на Община Благоевград се проведе среща между представители на Общинска администрация, Общински съвет и ръководството на ОДМВР- Благоевград, както и двете райони полицейски управления на територията на община Благоевград.

На срещата присъстваха още и кметовете на кметства, директори на училищата, на ЦЛТРДБ и детските градини на територията на Община Благоевград.

"На нея ще съгласуваме добри практики за подобряване на обществения ред и прекратяване на някои девиантни поведения.

Единственият начин това да се случи е като работим заедно. Необходима е системност, координация и съвместна работа в тази посока", каза кметът на община Благоевград Методи Байкушев.

От ръководството на ОДМВР бяха представени подробни доклади за дейността на полицията през изминалата календарна година, като стана ясно, че е изключително тревожен фактът, че употребата на наркотици се увеличава сред младите хора, а границата на приемащите опиати се понижава.

Изключително проблемно е поведението на учениците, посещение на дискотеки от страна на непълнолетни, а се констатира и родителска незаинтересованост, коментираха представители на реда.

Акцент в срещата бе и темата за домашното насилие, като бе отправен апел да се подават сигнали за наличието на такова, а не да се неглижира проблемът.

Дискутирани бяха редица актуални теми и проблеми, като бе повдигнат въпроса за видеонаблюдението на територията на община Благоевград.

Изпратено е писмо до НКЖИ с искане в района на жп гарата в Благоевград да бъде монтирано видеонаблюдение с цел осигуряване безопасността на пътуващите и служителите, информираха от ОДМВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//