Отчет на ОДМВР: Всеки втори мъж в област Благоевград бие жена си

Снимка: Infomreja.bg

Теми от национален характер коментираха от ръководството на МВР

През 2018 е стартирала обществена поръчка, която е обжалвана пред ВКС, а през 2022 г. съдът потвърждава изборът на изпълнител. На 2 юни 2023 параметрите на поръчката са завишени. От 300 млн. лв. става 385 млн. лв. Ние като ново правителство нямахме възможността да я прекратим. Завишението е на база индексация.

Това заяви от Благоевград заместник вътрешният министър Кирил Ценкин.

Коментарът му е по повод производството в прокуратурата срещу бившият вътрешен министър от последния служебен кабинет на Румен Радев – Иван Демерджиев.

Стефанов присъства на отчет на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Резултатите на ОДМВР – Благоевград са добри във връзка с противодействието на престъпността, пътната безопасност и опазването на обществения ред. По линя на наркотици – иззети са 1.2 кг кокаин, около 22 кг. канабис. Акцент е разкриването на убийството в село Кладница и овладяването на заложническата драма в село Вълково, каза директорът на Областната дирекция в Пиринско.

Благоевград отчита добри резултати и има намаление на нивото на престъпленията и повишаване на разкриваемостта.

Трябва да се работи по линия на домашното насилие, което в областта е над 50%. В национален мащаб бележи над 86%. Следващият проблем е ограничаване на ПТП-тата. Има трима загинали в повече спрямо 2022 г. Имат ангажимент да разкрият грабежа на инкасовия автомобил, от който бе отнет близо половин милион лева, заяви главният секретар на МВР.

Важно е да се не допуска злоупотреба с власт и превишаване на полицейски правомощия. Ще се завиши експертизата на разследващите полицаи. Оценката ми е добра, а истинската оценка ще я поставите вие и цялото гражданско общество, каза Живко Коцев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//