Герджиков: За изборите сменяме областните управители, които се заиграват непочтено

Проф. Огнян Герджиков, снимка: bTV, архив

За изборите ще сменим областните управители, които имат склонност да се заиграват непочтено, каза днес служебният премиер проф. Огнян Герджиков на пресконференция след първото заседание на служебния кабинет, предаде агенция "Фокус". Той обеща мощен екип да следи за всички паразитни и вредни явления, а за предсрочния вот кабинетът ще търси съдействие на областните управители.

"Там, където имаме сведения, че областните управители имат склонност да се заиграват непочтено, ще бъдат сменени и ще бъдат назначени хора, на които сегашният кабинет има доверие, че ще съдействат максимално за провеждането на честни избори. Не си правя илюзията, че няма да има опити и някъде няма да има пробив, но поне няма да е в този мащаб, на който сме свидетели през последните години", добави Герджиков.

На първото си заседание днес служебното правителство реши вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната да координира подготовката на предсрочните парламентарни избори на 26 март. 

"Провеждането на добре организирани, честни, демократични избори е друг приоритет. Това ми е голяма амбиция да направим много решителни крачки срещу това много уродливо явление, на което сме свидетели през последните години - срамна търговия с гласове. Нямам илюзията, че ще се справим 100%, но поне да си проличи много решителна крачка в тази насока, защото не сме европейска държава, ако продължаваме по този начин, вместо да провеждаме избори, да търгуваме с гласове", каза още професор Герджиков. /Дневник/

 

КОМЕНТАРИ

Kuklus Klan08:10 - 31.01.2017
Кой е този Асим? Да не е от Енчарският корпус на Едрдоган? Вън и на въжето.
uragan19:55 - 30.01.2017
прав си торнадо Асим трябва да си ходи мазен властолюбец на изборите в Хвостяне ходеше от къща на къща и носеше пари
Торнадото16:28 - 30.01.2017
В Благоевград е наложителна смяна на областният управител и неговите заместници! Те са отявлени нарушители на законите,силно пристрастни към ГЕРБ и РБ!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK