Герчев: Няма неизправности в газоразпределителната мрежа

Инж. Красимир Герчев, снимка: Община Разлог

Няма неизправности в газоразпределителната мрежа. Това заяви в свое обръщение кметът на Разлог инж. Красимир Герчев по повод взривовете в станцията за декомпресиране на природен газ в промишлената зона на града.

След обстоен преглед на специализирана комисия от експерти в газоразпределителната мрежа не са установени технически неизправности по инфраструктурата.

"Причината за инцидента е човешка грешка при транспортиране и обслужване на бутилки с компресиран природен газ, която доведе в ранните часове - 01:30 сутринта в неделя, в станцията, собственост на "Овергаз Запад", да се запалят четири ремаркета, натоварени с бутилки с компресиран природен газ", поясни градоначалникът.

Той увери, че няма опасност нито за хората, нито за околната среда от изтичане на природен газ след експлозията.

"С бързите, ефективни и координирани действия на екипите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Разлог, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Банско, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград, Районно управление "Полиция" – Разлог, кризисния щаб към Община Разлог и Областна администрация – Благоевград успяхме да овладеем гасенето на пожара, възникнал след взривяването на ремаркета с газови бутилки. Искрено благодаря на всички екипи за самоотвержената, координирана и професионална работа. С риск за живота си пожарникарите от Разлог и Банско успяха да предотвратят по-голям взрив", подчерта кметът на Разлог.

Днес за училищата и детските градини в града е неучебен ден.

Към 20:30 часа на 11-и януари екипите на "Овергаз Запад" започнаха поетапно да възстановяват газоподаването към Разлог и Банско.  Ситуацията е нормализирана и утре учениците и децата ще имат нормални занятия по програма.

"На дневен ред отново ще поставим въпроса за изграждане на връзката от Симитли до Разлог с газопреносна мрежа. Благодаря на всички ви за съпричастността и готовността да помогнете", завършва обръщението си към жителите на община Разлог кметът Красимир Герчев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK