ГЕРБ с контрапокана за преговори с ПП-ДБ

Снимка: Infomreja.bg

Искат преговорите да са в събота, а не утре

ГЕРБ изпрати контрапокана до ПП-ДБ за преговори за ротацията на правителството. ГЕРБ искат преговорите да са в събота, а не утре, както предложиха от ПП-ДБ.Това съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. 

Тази покана идва, след като днес Кирил Петков представи поканите на ПП-ДБ към Бойко Борисов, Мария Габриел и екипа на ГЕРБ за среща утре в Народното събрание във време, което е удобно за тях.

Поканата е за преговори за "Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Механизъм за вземане на решения", както и за състав и структура на Министерския съвет, и е подписана от Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

Считаме, че едва след като и ако постигнем съгласие по споразумението и механизма на управление, можем да продължим съвместно по изработването на законодателната и управленската програми, заявяват от ГЕРБ. 

Вчера от ГЕРБ се възмутиха от бързането на ПП и конкретно на премиера Николай Денков да подаде оставка, която беше и скоростно гласувана в Народното  събрание. Но и ГЕРБ гласуваха "за" оставката на Денков.

Едновременно с това днес президентът Румен Радев насрочи графика с консултациите, който стартира в понеделник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK