ГЕРБ при Радев: Поемаме отговорност да търсим решения на кризите

Снимка: Президентство

Радев проведе консултации с коалицията ГЕРБ-СДС

Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47 НС за излъчване на устойчиво управление. Хората очакват решаване на техните проблеми. Точно в такива критични моменти знаете какво означава да се отива на избори, да оставаме без парламент, да има преходни периоди, в администрацията не може да работи ефективно. Как вие виждате да се решат и проблемите на хората без забавяне с усилията на всички политически сили и на цялата администрация. Дали това няма да пресече ръста вече в индустриалното производство и редица положителни показатели, които се отчитат от управляващите, така че очаквам да чуя вашата формула и ролята, която виждате на вашата партия за преодоляването на кризата, решаването на проблемите и търсене на изход.

С тези думи Румен Радев посреща представители на коалицията ГЕРБ – СДС на третите по ред консултации.

Десислава Атанасова заяви:

Нашата парламентарна група ясно изрази своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство, но фактът, че сме тук и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения за това как държавата ни да се справи с тези кризи.

Ние сме в разширен състав – виждате, че тук са хора, които са с много сериозен опит и голям експертиза и при решаване на кризи, които са минали в предходните години, и хора, които могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша с тях.

Бих искала да отбележа, че през изминалите няколко седмици - нашата парламентарна група предлагаше такива решения и добре че Народното събрание в голямата си част ги подкрепи. Едно такова решение беше свързано с компенсациите за бизнеса, общините, храмовете, болниците, свързано с цената на електроенергията в началото на годината. Пак нашата парламентарна група предложи решение, свързано с мораториума върху цената на електроенергията за битовите потребители и това решение беше подкрепено. Преди няколко дни предложихме решение, което да определи цена на горивата, като съзнаваме, че голяма част от натрупаната инфлация се дължи на високите цени на енергоносителите, но и разбира се на решения, свързани с управляващото мнозинство, сме категорични, че трябва да се търсят устойчиви решения за България.

Тук сме с целия опит, който притежава нашата парламентарна група и сме готови да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това обаче не означава, че нашето становище за това, че не може да има стабилно мнозинство в 47-ото Народно събрание, се е променило.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK