ГЕРБ няма да подкрепи вота, но запазва позицията си по проектобюджета

Снимка: Infomreja.bg

Лидерът на ГЕРБ се закани, че ПП-ДБ ще платят горчива цена, ако направят коалиция в София с БСП и "Възраждане"

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи вота на недоверие срещу правителството, увери лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента, пише БНР.

Партията обаче запазва позицията си срещу изготвения проектобюджет и ще подкрепя само това, което смята за правилно, стана ясно от думите на Борисов.

"Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим и затова съветвам финансовия министър бързо да си го преправи, преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против", призова той.

Лидерът на ГЕРБ се закани, че ПП-ДБ ще платят горчива цена, ако направят коалиция в София с БСП и "Възраждане".

Той заяви, че в петък преди балотажа Кирил Петков му е казал, че ако кандидатът на ПП-ДБ-"Спаси София" Васил Терзиев не спечели кметските избори, правителството ще падне:

"Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана, като се избра г-н Терзиев. Ако си спомняте, аз казах: "Гласувайте за кандидата на правителството", защото той в прав текст ми каза, че ще падне правителството, ако не вземат София".

Борисов беше категоричен, че общинските съветници от ГЕРБ-СДС няма да подкрепят Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет.

Според него гласуването срещу предложенията на партията за отпадане на дерогацията за руския петрол очертава нова "сглобка":

"Ако се види в Столичния общински съвет, ако се види утре, когато гласуваме дерогацията, тогава вече си има нова сглобка от прокремълски, проруски, про-еди какви си партии"

Борисов заяви още, че утре няма да присъства на извънредното заседание на Съвета по сигурността към МС, защото има среща с европейски посланици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK