ГЕРБ: Корнелия Нинова "организира" напрежението в село Шарково

Снимка: ГЕРБ

От ГЕРБ разпространиха видеоклип, за който твърдят, че уличава лидерът на БСП Корнелия Нинова в организация на напрежението в село Шарково.

Видеото, заради което днес ПП ГЕРБ даде пресконференция и което ни кара да си зададем въпроса дали председателят на БСП Корнелия Нинова дава указания за провокации в с. Шарково, беше изтрито от „Фейсбук“ минути след края на пресконференцията. Дали това е случайно съвпадение или показва гузна съвест оставяме на вас да прецените, съобщава се в специално изявление на партията.

В селото от дни има блокада пред къщата на баба Дора, чийто стадо трябва да бъде евтаназирано от ветеринарите заради наличието на чума в населеното място, съобщава бТВ.

 „От 19 юли едно лице, което е един от най-активните организатори на провокациите в Шарково, е пуснал видео. Този човек се казва Тодор Атанасов. Като влезете в неговия профил във „Фейсбук”, ще видите това видео”, каза Антон Тодоров от ГЕРБ по време на извънреден брифинг.

„Този човек казва, че Корнелия Нинова им дава ясно разписан „екшън план” какво да правят, за да възпрепятстват полицията. Корнелия Нинова беше в много активен телефонен обмен, макар и седейки в една каручка по чехли. Тя беше в с. Шарково и контролираше всичко това активно”, допълва Тодоров.

От ГЕРБ питат също дали Нинова наистина е комуникирала в този човек, като се заканват, че в зависимост от нейния отговор ще подадат сигнал и до прокуратурата.

„По всичко изглежда, че има организиран опит за възпрепятстване на служби, на МВР, на БАБХ. Изглежда като нещо, което е чист сценарий”, каза Тодоров.

„Това е заплаха за националната сигурност и ще сезираме прокуратурата”, каза на свой ред Тома Биков от ГЕРБ, като допълни, че очакват отговор от лидерът на левицата веднага.

„Тя трябва да отговори на следните въпроси – познава ли този човек, Тодор Атанасов, и общувала ли е с него във времето, в което самата тя присъстваше в Странджа? Поддържала ли е контакти с други хора от групите, които организираха провокации в Странджа, и с хора, които отидоха там с луксозни автомобили и възпрепятстваха органите да си свършат работата? Давала ли е задачи на организаторите как да действат”, допълни Биков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK