ГЕРБ иска касиране на изборите в Гърмен

снимка: infomreja.bg

ГЕРБ ще атакува резултатите от частичния вот в община Гърмен в съда. Причината е прозрачните бюлетини, с които местните жители са гласували в изборния ден. Това според областното партийно ръководство, е довело до контролиране на вота. 

Асим Адемов, председател на предизборния щаб, даде пример със село село Горно Дряново, където 200 души са отказали да упражнят правото си на вот именно заради прозрачните изборни книжа. 

"Гърмен е отражение на всичко, което се случва в държавата. Но хората, които не се свенят да си покажат мнението си, стават все повече. Поздравявам всички смели хора от общината. ГЕРБ излезе победител в една неравносотйна битка. 5199 гласа спечели ДПС с помощта на БСП, ДПС, ВМРО и Атака, каквато е конфигурацията и в местния парламент, а ГЕРБ спечели 2245 гласа". Така областният лидер на ГЕРБ в Пиринско Даниела Савеклиева коментира изборните резултати от вчерашния частичен вот в малката община.

Загубилият кандидат-кмет Верхад Ислямов подчера, че хората, гласували хора за него, са показали, че са се освободили от страха. Това било и мотото на предизборната му камапния. "За 14 години в нашето село не е свършено нищо. В Ореше само табелата е нова, всичко останало е от времето на комунизма", заяви той.

Според него кампанията на ГЕРБ е била позитивна и конструктивна, без компромати. От противниковия лагер пък е имало противопоставяне на етнически и религиозен принцип. Въпреки загубата, от ГЕРБ приемат постигнатите резултати като крачка напред. Те очакват на следващите избори повече хора да се освободят от страха, за да се разбие монопола на ДПС. 

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ в Гърмен Асим Адемов бе категоричен, че вотът е бил изцяло контролиран. Това са били поредните избори в стил "Башев" - порочни, по утвърдена схема, която няма нищо общо с демократичното гласуване.

Адемов се аргументира, че за ДПС резултатът е бил ясен с голяма точност още преди в преброителната комисия да постъпи и първата урна с бюлетини. Той обвини настоящия депутат от ДПС Ахмед Башев, че в изборния ден е бил впрегнал целия общински и държавен апарат, кметове, кметски наместници и горски служители.

"Башев бе основният двигател през цялата кампания, той ще бъде и истинският кмет на общината", твърди Адемов. Според него след изявите на депутата в национален ефир той вече се превръща в национален проблем.

Общинският партиен лидер Розен Марчев пък призова спечелилата изборите Минка Капитанова да е кмет на всички жители на общината, да не следва политически реваншизъм и да не слуша Башев.

Според активистите на ГЕРБ в Гърмен за три месеца Башев е уволнил над 10 души, които симпатизирали на партията на Бойко Борисов.

Тази сутрин имало ново уволнение - по същата причина била отстранена от работа служителка на Бюрото по труда в Гърмен.

"Тази битка няма да е последна. Няма да оставим хората в Гърмен, ще направим всичко възможно да се чувстват защитени и да не треперят за работните си места", подчерта областният координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева.

 

КОМЕНТАРИ

realist11:02 - 03.10.2013
Народа от Гърмен, които критикуват ДПС не разбраха ли вече, че Бойко се подигра за пореден път с тях. Когато беше на власт какво им даде, с какво им помогна? С нищо. Той даже не смята мюсюлманите за хора. Защо не назначи нито един на по-висок пост или пък както някой горе писа в правосъдието. Уж сме единни. Това не е вярно и винаги ще бъдеме подценявани от тях ДПС е единствената партия, която защитава нашите интереси. Така, че опомнете се.
Молба07:55 - 02.10.2013
"Няма да оставим хората в Гърмен!" Моля ви, оставете ни! Идете някъде другаде да си практикувате безхаберието и наглостта Гербераска.
slunce8318:16 - 01.10.2013
Не Ви ли е срам??? Един народ сме. Какво пак се делите и се обиждате на религиозна основа? Ако някой е видял нередност, нека го каже публично. Ако Минка е давала храна с изтекъл срок, защо никой не се е оплакал, защо никой не отказа и дрехите? А после мрънкате.ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! За да тръгнем на някъде, трябва да се обединим. Нима не разбрахте, че депутатите НИЕ ги пращаме там, НИЕ сме онези, които трябва да командват парада- НАРОДА.
христина11:39 - 01.10.2013
Свилен 0:27 - 01 октомври 2013 Оная разчекнатата от Башев червена лидерка Стругова раздаваше един месец дрехи от умряли гърци на циганите от Кремиковци и хранителни продукти с изтекъл срок на годност зада помага на ДПС да спечели изборите .Тази от години е забравила че е българка и продава съвест и тяло на рязания башев. Коялицията БСП -ДПС и дойде като мехлем на душата .Като я видях потелевизията да друса цици и да вее знамето на ДПС на баша на хорото цял ден мисе повръща от тази гледка . Какво ли не правят хората за власт пари и к.р Това е положението с нашата Мара с деб..ия задник и многото лой,ама е супер лизбийка.

FACEBOOK

//