ГЕРБ и БСП не изпратиха представители на консултациите за СИК в Коняво

снимка: infomreja.bg, архив

Консултациите за състава на секционната избирателна комисия за частичните избори в кюстендилското село Коняво се провалиха заради отсъствието на ГЕРБ и БСП.

В залата на Община Кюстендил по покана на градоначалника Петър Паунов се събраха лидерът на ДПС Емил Венев, Анелия Любенова от СДС, д-р Иван Пипонов от ДСБ, Васил Иванов от НДСВ и Елена Никова от „Атака”.

„При това положение не може да се постигне окончателен резултат. Предложенията от страна на присъстващите са налице, но в този случай законът повелява протоколът да се изпрати в ОИК  и там да се вземе решение. Нямам представа защо тези формации не изпратиха хора. Не е необходимо свикването на нови консултации, ОИК ще назначи членовете на комисията”, коментира кметът Петър Паунов.

След края на консултациите в общината се появи и представителят на БСП Иван Каракашки.БСП прави ново предложение за член на комисията в село Коняво. То е за Николай Кесяков, уточни Иван Каракашки.

Извънредните избори в с. Коняво се налагат след като ВАС касира резултатите от последните кметски избори заради множество пропуски в работата на секционните избирателни комисии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK