ГЕРБ, ДПС и ИТН не уважиха комисията "Нотариуса"

Снимка: БГНЕС

Никола Минчев констатира, че и този път кворум няма, но пък гости има

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса отново не събра кворум - регистрираха се едва шестима народни представители. Сред тях са председателят на временната комисия и депутат от ПП-ДБ Никола Минчева, Настимир Ананиев, Мирослав Иванов, Антоанета Цонева и Атанас Зафиров от БСП. В залата, в която се провежда заседанието на комисията, присъстват и народни представители от "Възраждане", които не са нейни членове.

От временната комисия отсъстваха парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Има такъв народ".

Никола Минчев констатира, че и този път кворум няма, но пък гости има, пише news.bg.

Освен това на заседанието на парламентарната комисия не присъстваха представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев, както и съдия Галя Георгиева от Софийския апелативен съд. Временната комисия уважиха Константин Сулев, прокурор от Софийска районна прокуратура, Теодора Точкова, главен инспектор към Инспектората на ВСС и Георги Ушев, съдия в Софийски апелативен съд, бивш председател на Специализирания наказателен съд и Апелативния Специализиран наказателен съд.

Този път започна изслушването на председателя на ИВСС Теодора Точкова. На предишното заседание, на което бе поканена, Точкова се яви, но напусна обидена, че комисията не е събрала кворум.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK