ГЕРБ, БСП и ПП-ДБ нямат министри в служебния кабинет

Снимка: Infomreja.bg

Това обявиха представители на партиите преди консултациите

Не съм запознат с кабинета на Главчев, тръпка в очакване да го видя. По никакъв начин не съм говорил с Главчев и не съм се бъркал. Нашите дами и Томислав Дончев отиват на разговори.

Това заяви Бойко Борисов пред журналисти и допълни, че не ГЕРБ и ДПС са виновни, че няма правителство:

Когато в петък водих разговор с Асен Василев се учудвам как колегите от ПП-ДБ имат нахалството да говорят, че Пеевски и ДПС са виновни да няма правителство. На финалния разговор - нека ви дадат списъкът с министри с направените поправки от мен. Ние бяхме готови с кабинет.

Вчера получихме покана за участие в консултациите при президента във връзка със съставянето на служебен кабинет. Позицията на парламентарната група на партията през цялото време е, че сме категорични, че няма да участваме в съставянето на кабинет. Ние сме абсолютно против. Ние не приемаме тези поправки и този начин на съставяне на кабинет, заяви Георги Свиленски от БСП.

Ако в служебния кабинет има министри от ПП-ДБ, това е в лично качество, не е съгласувано с коалицията. Това заяви в предаването „Здравей, България” Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.

Той потвърди, че има покана до Кирил Петков и Атанас Атанасов да присъстват днес на консултациите в Президентството за формиране на кабинета.

„Малко се чудя на целта на тези консултации, защото чувам, че кабинетът е готов. Според мен първо трябва да има консултации”, коментира Ананиев. Сега по думите му какво ще се случи е изцяло в полето на президента.

„Със сигурност Главчев, който е едно от ярките лица на ГЕРБ, и самите ГЕРБ ще държат да има лица от ПП-ДБ, за да ги използват като алиби за самия кабинет. Сигурен съм, че са отправили покана на много от министрите, въпросът е дали някой е приел. Ако е приел, това е личен избор. Ние от ПП-ДБ излязохме с позиция, че няма да участваме в служебния кабинет”, каза Ананиев.

„В кабинета „Денков” имаше много експерти, които обаче имаха политически пристрастия. Това не е лошо, ако се знае кой носи отговорността”, коментира още Ананиев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK