ГЕРБ-Банско, призовава Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник

Георги Икономов, снимка: Infomreja.bg, архив

Това гласи нарочна декларация на ПП ГЕРБ в курортния град

ГЕРБ-Банско, призовава Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник.

"След подаденото от самия него заявление за напускане на партията, г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент", се казва в нарочна декларация на ПП ГЕРБ в Банско.

Ето и останалото ѝ съдържание:

"С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено, защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност.

Като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал!

Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичния избор на хората в Банско да бъде потъпкан.

Още веднъж настояваме за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката.

Благодарим му за всеотдайната работа през годините за Банско и ГЕРБ и му пожелаваме успех в новите му политически начинания".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK