Георги Стоянов заминава на тридневен семинар на ФИА в Белград

Георги Стоянов /в средата/, снимка: infomreja.bg, архив

Петимата директори на пистови състезания от българското първенство – Христо Стоилов (Пловдив), Димитър Стефанов (Велико Търново), Радко Петров (Бургас), Георги Стоянов (Благоевград), Иван Бакърджиев (Хасково) и Валя Пантелеева, както и представителят на русенци – Цветомир Цанков, заминават за двудневен семинар на ФИА в сръбската столица.

От сряда до петък трима лектори на Международната автомобилна федерация (ФИА) организират обучението на организаторите на автомобилни състезания, които се провеждат върху т. нар. алтернативни трасета.

Инициативата за обучението е на директорката на рали Средна гора Валя Пантелеева, която има изключително силни връзки в сръбския автомобилен съюз (САС).

„Първият ден е за пристигането и регистрацията на участниците – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Валя Пантелеева. – След това в сряда ще има лекции от представителите на ФИА, а местните организатори на състезания ще направят практически демонстрации за това, как да бъдат устройвани такива надпревари върху трасета, които не отговарят на стандартите на една класическа писта.”

Според Пантелеева организаторите ще затворят определени участъци от пътната мрежа на сръбската столица, за да демонстрират на живо начина на провеждането на подобна алтернативна надпревара.

Председателят на АСК “Диамо” Благоевград Георги Стоянов има богат опит в организирането на автомобилни състезания. Повече от 10 години “Диамо” е домакин на кръг от планинския шампионат на България. През последните две години Георги Стоянов организира по блестящ начин и кръг от Затворен маршрут, на територията на съседна Гърция. Ралито на пистата в Серес вече е част от календара на българския пистов шампионат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK