Георги Марков представи в Кюстендил книгата си „Феноменът Виктор Орбан“

Снимки: ПП ГЕРБ

Кюстендил бе сред първите градове в страната, които авторът посети

За мен е чест да приветствам нашия специален гост, който не се нуждае от представяне – бивш конституционен съдия, един от най-върлите седесари и настоящ народен представител в 44-ото Народно събрание. Това е Георги Марков, който избра нашия град, за да представи своята книга и да разкаже повече за демократичните промени у нас.

Това заяви областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев, откривайки събитието, посветено на годишнината от демократичните промени и представяне на творбата на Георги Марков – „Феноменът Виктор Орбан“.

В залата, наред с гражданите, бяха също народните представители от ГЕРБ Кирил Калфин и Радослава Чеканска, кметът Петър Паунов, градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев, съветници и общественици.

Марков беше специален гост в областния център по повод на 30 години от падането на комунизма в Източна Европа и 30 години от митинга на 14 декември в София, който свали член първи на Живковата конституция и даде началото на демократичните промени у нас.

"Спомням си 14 декември 1989 г. Тази година се навършват 30 години от падането на член първи на Живковата конституция. Тогава десетки хиляди граждани, неорганизирано, обградиха парламента и скандираха "Долу член първи!" и "Долу БКП!". Тогава стана ясно, че няма да има перестройка, а борба за демокрация", сподели Марков пред множеството граждани на Кюстендил, дошли в залата.

„Казах на г-н Паунов, че, както е подкарал мандатите, ако ми останат сили, следващата книга ще е „Феноменът Паунов“, посочи Георги Марков. Той категорично заяви, че да печелиш мандати, като управляваш, означава, че управляваш добре.

След срещата и при голям интерес, пред кюстендилци беше представена и книгата на Марков "Феноменът Виктор Орбан". Изданието описва политическата дейност на премиера на Унгария в периода от 1989 г. до 2019 г.

„Считам, че е феноменално да участваш в дисидентските години в антикомунистическото движение и 30 години по-късно да си непрекъснато избиран за народен представител – точно 8 пъти. И 4 пъти министър-председател – най-младият министър-председател на Унгария. 8 години в опозиция, изключително търпение, и отново идва на власт и 3 пъти го избират за министър-председател с по две трети“, коментира Георги Марков.

Пред кюстендилци той направи обзор на социалната и икономическа политика, провеждана от Орбан, говори и за позициите на унгарския премиер по ключови теми, сред които мигрантската криза.         

Кюстендил бе сред първите градове в страната, в които авторът представи лично своята творба.

 

КОМЕНТАРИ

агент Павел15:41 - 10.12.2019
Истеричавият агент и тъпите му фенове!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK