Георги Марков представи в Благоевград новата си книга за Втората световна война

снимки: Община Благоевград

Kнигата си „Друга история на най-голямата война” представи снощи в зала „22 септември” един от най-големите български историци, акад. Георги Марков. На официалното ревю на книгата присъства кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, както и издателят на книгата Иван Гранитски.

В най-новата си книга Марков разглежда войната от „другата страна“, както се изразява самият автор. „Другата история на най-голямата война“ представя военните събития от една нова гледна точка, която до сега никой европейски историк не е разглеждал в такъв аспект.

Академик Марков разкрива не само лицето на войната, но той разглежда и социалния, политическия и икономическия живот.

„Победителите военнопрестъпници обесиха победените военнопрестъпници“, с тези думи академик Марков описа част от мирогледа си за събитията от онези години.

„По време на война винаги има две страни и две истории, но аз се опитах да бъда обективен при писането и да дам безпристрастна оценка за Втората световна война“, сподели авторът.

Академик Георги Марков благодари за възможността  да представи книгата си в Благоевград, а издателят на книгата Иван Гранитски сподели мнението си за кмета д-р Атанас Камбитов: „Динамичен и добър стопанин. Работи усилено за града, има нашата подкрепа като интелектуално общество. Благодарим му за поддръжката и въобще за работата, която осъществява в културно отношение и подкрепя такива инициативи, каквато е нашата  с тази книга“.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK