Георги Икономов: Ще работим за откриване на нов Дом за самотни стари хора

Снимки: ГЕРБ-Банско

Икономов се срещна със социалните работници в общината

Професията на социалния работник не попада сред най-атрактивните, и то не само заради сравнително ниското възнаграждение. Социалният работник става част от живота на други хора с тежка съдба и това прави ежедневието му трудно.

Изпитвам огромна благодарност към съгражданите ми, за които тази професия е мисия. В Банско те не са никак малко, защото общината предлага над 17 активни социални услуги и за всяка от тях се нуждаем от професионалисти, това заяви кандидат-кметът Георги Икономов на среща със социалните работници.

Той пое ангажимент за увеличение на дофинансирането на част от услугите, за да може да бъдат предоставени конкурентни условия на труд.

Даваме си сметка, че един социален педагог е с ранг на учител, но за съжаление към момента не получава равностойно заплащане. Те ме изненадаха с добри думи и подарък. Уверен съм, че заедно ще защитаваме и в бъдеще високата оцека, която Банско получава за работата в сферата, категоричен бе Икономов.

Ето и акцентите в Стратегията за развитие в сектор "Социални услуги" в мандат 2019-2023:

  • Ще продължим да осигуряваме благоприятна среда за интеграцията на децата с увреждания и специалисти - логопеди и психолози, в училищата и детските градини в Банско, Добринище и с. Места.
  • Ще продължим да осигуряваме благоприятна среда за интерграцията на децата с увреждания и специалисти - логопеди и психолози, в училищата и детските градини в Банско, Добринище и с. Места.
  • Ще разкрием социална услуга с 24-часова грижа от типа Център за настаняване от семеен тип за младежи и възрастни с увреждания, предназначен за хора, чиито близки нямат възможност да се грижат за тях. Така ще изпълним многократно заявеното желание на близките им.
  • Ще работим и за откриване на нов Дом за самотни стари хора.
  • В подкрепа на училищните екипи и семействата в риск, ще създадем Център за обществена подкрепа.
  • Ще разширим обхвата на мобилната домашна грижа, за да бъдат включени и нуждаещите се хора в селата чрез Домашния патронаж и Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK