Георги Андонов призова управляващите да спрат с репресиите

снимки: ГЕРБ

За пореден път жители на Благоевградска област са подлагани на репресии от органите на реда заради участието им в протести. Това заяви на пресконференция депутатът от Гоце Делчев Георги Андонов.

„Вчера с мен се свързаха жители на Гоце Делчев и региона, които са участвали в антиправителствените протести, че са им връчени призовки като свидетели или обвиняеми по дело, заведено в СДВР – София”, заяви Андонов. 

Той уточни, че хората са стресирани и уплашени. „Това е безпрецедентен акт на полицията за сплашване на български граждани. Това е безпрецедентен акт на използване на силовите структури за политически цели”, каза още депутатът.

По думите му 12 жители на Гоце Делчев, Мосомище, Гърмен и Хаджидимово са получили призовки от СДВР в късния следобед вчера. Всичките призовани са участвали в протестите в София срещу правителството на Пламен Орешарски. Част от хората са привикани като обвиняеми, а друи като свидетели. 

Той призова управляващите да спрат репресиите и да изведат на дневен ред реалните проблеми на хората, какъвто за Гоцеделчевския регион е тютюнопроизводството. „По време на управлението на ГЕРБ изкупната цена на тази суровина, беше 7, 8 до 12 лв. за килограм в зависимост от качеството и по това време на годината тютюнът вече беше изкупен. Към днешната дата изкупната кампания още не е стартирала с изключение на две села – Скребатно и Хвостяне, като цената е 4-6 лв.”, уточни Андонов.

Според него този огромен проблем се дължи на липсата на диалог между управляващите и фирмите, които изкупуват тютюна. „Липсата на легитимност на това правителство създава този проблем, а тютюнопроизводството е основен поминък за хората в нашия регион. Оказва се, че когато ДПС участва в управлението на страната винаги има проблеми в този сектор. Това не е случайно. Тютюнопроизводството е един от лостовете на ДПС за контрол над хората от смесените региони. Призовавам депутатите на ДПС и БСП от Благоевградска област да се разграничат както от акта на гонения срещу хората, заявяващи открито несъгласието си с тяхното управление,  така и да се опитат да обърнат внимание на проблема с тютюна”, каза още Георги Андонов.

Той припомни, че управлението на ГЕРБ е водило прозрачна и последователна политика в този сектор, която е довела да увеличаване на изкупната цена на тютюна от 3-3.50 лв. в началото на мандата до 12 лв. в последната година на кабинета „Борисов”.  

 

снимки: ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

до ПОМАКА-АХМАКА12:52 - 18.12.2013
Този дето говореше за болката при вадене на зъбките вижте къде е сега , ездирван крадец и мафиот .Ами пожелавам ви го навсички които меслят като него в най скоро време да бъдете издирвани и зад решетките защото сте злото за България . Ана депутата само успехи мислене в правилната посока . Критика но в полза на държавата . В едно семейство което държи на целостта си е така . Успехи г-н Андонов много си прав а най вече за репресиите и тютюна който изкопуват за жълти стотинки за да е пълна касата на ДПС и бандюгите .
няма смисъл11:10 - 18.12.2013
На българския народ им трябва само турците да управляват,ето как бързо свикнаха на агент Манол,върти си БСП както си иска,назначава "помаците"на ключови места,нищо против нямам за етноста,но вижте само какви хора се назначават.Просто смесените райони от много години са оставени ,феодалите от ДПС да се подиграват с тоя народ.Хора ,опопнете се,вище всички на къде е тръгнала България...
Иван10:45 - 18.12.2013
Стига с тази репресия от мръсните комунисти.
близък на гошето10:19 - 18.12.2013
Колко хора уволни точно ти бе малоумник!Колко човешки съдби погубихте бе нещастник!Замълчи завинаги ти и всички в твоята измислена партия.Бог всичко вижда и видя това което сътворихте.Само интриги и страдания.За такива като тебе или добро или нищо защото сте вече политически покойници!То не беше дървени афери,то не бяха земеделски извращения.Запомни от мене защото те познавам отблизо-не се показвай повече пред хората,защото всички се срамуват от тебе като депутат и сега като човек!

FACEBOOK