Георги Андонов: Хората и занапред ще могат сами да добиват дърва за огрев

снимка: infomreja.bg

Новият Закон за горите позволява на хората сами да си добиват дърва за огрев, информира днес от Народното събрание най-младият депутат от ГЕРБ в Пиринско Георги Андонов и по този начин сложи край на спекулациите, че след промените в закона местните жители ще бъдат лишени от възможността сами да се снабдяват с дърва за зимата, каквито бяха твърденията на ДПС.

Активисти на ДПС обясняваха на живеещите в горските райони, че нямало да могат да влизат в гората да добиват дърва за собствени нужди, и че щяло да им се наложи да ги купуват от фирми на цена от 60 лв. на кубик, допълни Андонов. Той поясни, че тарифната такса на корен иглолистни дървета остава 4 лв., а за широколистните видове - 10 лв.

Петимата депутати от ГЕРБ в Благоевградска област внесохме предложение старите правила да залегнат в новата наредба, която се приема от Министерски съвет. Заедно с представители на партийната структура в Сатовча изработихме предложението и смятам, че си свършихме работата – местното население от горските райони ще добива дърва в гората за собствени нужди и никой няма да гони хората, подчерта Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax
loading...