Генераторите, обещани от МВР на РСМ, заминават за Турция

Снимка: Infomreja.bg

Това обяви вътрешният министър от Благоевград

Очаквам още лица от България да бъдат част от следващия списък „Магинитски“. МВР ще работи усилено по това да изпревари събитията с доказателства и образуване на производства.

Това обяви вътрешният министър Иван Демерджиев от Благоевград, където присъства на годишния отчет, даден от Областната дирекция на МВР.

По темата „Магнитски“ Демерджиев коментира:

Цялостни проверки планира МВР във връзка с лицата по втория списък „Магнитски“. Възложил съм на главния секретар да проверява цялата налична оперативна информация, налична за тези лица, всички производства, които са водени или се водят в момента, да бъдат изяснени мотивите и да се търси връзка с тях. В ДАНС влизаме в взаимодействие, за да можем да обявим резултати по проверката.

Очакванията ми са за увеличение на българските лица в списъка. Смятам да работим в аванс и да имаме предварителна напреднала работа по отношение на потенциални лица, които могат да излязат по списъка. Силно се надявам, че преди следващия списък да излезе, ще имаме резултати по досъдебни производства, които не касаят лица, които ще попаднат в следващ списък.

Генераторите, обещани на РСМ от вътрешния министър след блокажа на пункта „Деве байр“ на 4 февруари, заминават за Турция.

Осигурих три генератора за границата, но тъй като ситуацията в Турция изисква много по-различен подход, смятам да отговорим на техните нужди с тези три генератора. Надявам се, че РСМ ще намери сили и средства да обезпечи граничния си контрол много по-добре. Предстоят консултации, в които и аз ще участвам и обсъдим всички проблеми, но смятам, че нуждите в Турция са по-големи и там ще насочим сили, каза Демерджиев.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK