ГДБОП организира благотворителен турнир

Снимки: МВР

Събраните средства ще подпомогнат три деца на загинали техни колеги

За втора поредна година Академията на МВР е домакин на благотворителен турнир „Калоян, Иван и Цвети“ – имената на три деца, чиито родители бяха част от системата на МВР, но вече не са сред нас.

Турнирът, в който участват 31 отбора от различни структури на вътрешното министерство, се организира от колегите на починалите от Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“. Две са основните състезателни дисциплини – физическо натоварване и стрелба. А целта е събраните средства да подпомогнат Калоян и Иван, които вече са в 6 и 7 клас, и Цвети - второкурсник в АМВР.

Ръководството на МВР подкрепя инициативата. „Убеден съм, че в това състезание ще покажете професионални умения. По-важното обаче е, че с организирането му давате пример за човечност и грижовност“ - с тези думи заместник-министър Кирил Ценкин поздрави участниците в турнира. Успех им пожелаха още заместник-министър Стоян Темелакиев, директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов и ректорът на академията старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

На възлови места във висшето учебно заведение на МВР са поставени кутии, в които всеки може да остави заделените от него средства за каузата. Отворени са и дарителски сметки, съобщават от МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK